הנצחה

הנצחה אחרי לידה שקטה

הנצחה היא נושא חשוב ומרכזי כאשר מתמודדים עם לידה שקטה ואובדן הריון בשלבים מתקדמים. כאן תמצאי מידע על חשיבות ההנצחה ועל האפשרויות הרשמיות והלא רשמיות שעומדות בפנייך ועל דרכים בהן תוכלי להנציח את התינוק שלך.

מדוע חשוב להנציח את התינוק שלכם

הצורך בהנצחה והיכולת ליצור מזכרת כלשהי מהתינוק שלכם מקבלים משמעות רבה ועמוקה במיוחד לאחר אובדן תינוקות רכים ולידה שקטה. מכיוון שהלידה השקטה מביאה איתה סוג שונה של אבל והתמודדות היא מדגישה את הצורך שלכם להנציח את התינוק שלכם בדרכים שונות. ההנצחה משמשת לכם כהוכחה שהתינוק שלכם היה קיים, שהוא נפטר ושצריך לזכור אותו ולהתאבל על מותו.

בשונה מהתמודדות עם מוות של אדם או תינוק שנוהגים בהם מנהגי אבלות כמו שבעה, הלוויה וקריאת קדיש, במקרה של לידה שקטה העדר הטקסים והמנהגים הכרוכים בהתמודדות עם אבל מעמיד אתכם ההורים במצב לא פשוט. הקושי בהתמודדות עם אבל על תינוק ללא הכרה מצד הסביבה גדול מאוד ולעיתים נראה כי חוץ מכם אף אחד אינו זוכר את התינוק שלכם וכולם ממשיכים הלאה.

הנצחה כאמצעי להכרה

חוסר ההכרה בגודל האובדן ובקיומו של התינוק שלכם שהיה ואיננו יוצר מצב של בדידות גדולה ומקשה עוד יותר על ההתמודדות עם האבל. גם אופן הקבורה של תינוקות רכים הופך את סוגיית ההנצחה למשמעותית יותר. קבורת נפלים התבצעה לאורך השנים בקברי אחים וללא סימון ומצבה, לעיתים לא ניתן להורים מידע על מקום הקבורה המדוייק ולא ניתנה להם האפשרות להשתתף בקבורה או להניח מצבה והתוצאה היא קושי מאוד גדול להורים בנוסף על כל שאר הקשיים הכרוכים באובדן תינוק.

נהלי הקבורה החדשים מאפשרים מעורבות של ההורים בהליך הקבורה, סימון והנחת מצבה או לוח זכרון. גם המודעות לנושא הלידה השקטה עולה ואיתה הלגיטימציה לדבר על האובדן ולהנציח את התינוק שלכם בדרכים שונות. העלאת המודעות לנושא יוצרת שיח גם בעניין המנהגים הדתיים בהתייחס לעוברים ונפלים וניגוד לדעה הרווחת כיום רבנים מתירים ואף מעודדים מנהגי אבלות ומציעים דרכים שונות להכרה באובדן.

הנצחה בדרכים לא רשמיות

מעבר להנצחה במקום הקבורה יתכן ותרגישו צורך להנציח את התינוק שלכם בדרכים נוספות. ישנן דרכים שונות להנצחה, חלקן פרטיות יותר וחלקן פומביות. תוכלו לבחור מתוכן את האפשרות המתאימה עבורכם. ניתן ליצור אלבום זכרון עם מזכרות שונות מהתינוק שלכם כמו תמונות אולטראסאונד ותמונות שצילמתם בלידה. תוכלו גם לבחור עמותה, ארגון או מחלקה בבית חולים להם תוכלו לתרום כסף או ציוד לזכרו של התינוק שלכם. באתר של קרן קיימת לישראל תמצאו אפשרויות שונות להנצחה, החל מנטיעת עץ ועד להקמת מצפורים ופינות זכרון. באפריל 2016 תוקם פינת הנצחה לתינוקות שנולדו בלידה שקטה בגן החיות התנכי בירושלים. מידע על כך ניתן לקבל על ידי פניה אישית דרך האתר.

בחרנו להנציח את התאומות שלנו על ידי נטיעת עץ לזכרן ביער הקדושים. נטענו עץ דרך קק"ל וקיבלנו תעודת הוקרה ומידע על מיקום העץ שנשתל עבורנו. בנוסף בחרנו להניח לוח זכרון בחלקת העוברים בחולון.

פינת הנצחה בגן החיות בירושלים

פינת הנצחה לתינוקות שנולדו בלידות שקטות בגן החיות בירושליםביום שישי 8.4.2016 נחנכה בגן החיות התנכי בירושלים פינת הנצחה לתינוקות שנולדו בלידות שקטות ולתינוקות רכים שנפטרו בסמוך ללידה. בפינת ההנצחה שהוקמה ביוזמת קבוצת התמיכה של בית החולים הדסה עין כרם והגברת מלכה נוקריאן אנדרטה מאבן, פינת התייחדות ותיבתה מיוחדת בה ניתן להניח עלה מתכת שעליו חרוט שמו של התינוק שאיננו עם תאריך הלידה או הפטירה שלו. בטקס מרגש ומיוחד עץ חדש ניטע לזכרם של התינוקות ופינת הזיכרון לתינוקות שנולדו בלידות שקטות נפתחה לקהל.